Gratis verzending vanaf € 100,-
Duurzame producten
Showroom van 2000 vierkante meter
Unieke exemplaren inclusief paspoort
  1. Home
  2. Marokkaanse Poefen

De Marokkaanse poef wordt gemaakt van originele handgemaakte vintage Marokkaanse Beni Mguild, Beni Ouarain of Azilal vloerkleden. De Marokkaanse poefen zien er geweldig uit met veel kleur, daarnaast hebben ze ook praktische toepassingen. De Marokkaanse vintage poef kan worden gebruikt worden om op te zitten, als voetenbankje of als leuke decoratieve bijzettafel. De poefen zijn allemaal handgemaakt en van 100 procent wol. Ze worden traditioneel gevuld met stro of met oude kleren. Wij vullen de poefen stukken schuimrubber, dit zorgt voor een comfortabel zitcomfort. De poefen worden dus gevuld geleverd!

Filters

Marokkaanse Poefen

De Marokkaanse poef wordt gemaakt van originele handgemaakte vintage Marokkaanse Beni Mguild, Beni Ouarain of Azilal vloerkleden. De Marokkaanse poefen zien er geweldig uit met veel kleur, daarnaast hebben ze ook praktische toepassingen. De Marokkaanse vintage poef kan worden gebruikt worden om op te zitten, als voetenbankje of als leuke decoratieve bijzettafel. De poefen zijn allemaal handgemaakt en van 100 procent wol. Ze worden traditioneel gevuld met stro of met oude kleren. Wij vullen de poefen stukken schuimrubber, dit zorgt voor een comfortabel zitcomfort. De poefen worden dus gevuld geleverd!

{{ numberOfResults }} resultaten
Geen resultaten

Oude vintage Marokkaanse poef

De Marokkaanse poef die wij in Marokko kunnen vinden zijn allemaal gemaakt van originele Marokkaanse vloerkleden. Dit zijn handgemaakt tapijten die bij mensen thuis hebben gelegen en nu worden hergebruikt om er een prachtige Marokkaanse poefs van te creëren.

Naast dat deze Berber poefen veel kleur en sfeer met zich meebrengen, zijn ze ook heerlijk zacht om als voetbankje te gebruiken. 

Met wat wordt de Marokkaanse poef gevuld? 

Van oorsprong worden de poefen in Marokko gevuld met oude gebruikte kleding, stro of stukken stof. Dit is uiteraard helemaal niet comfortabel en zorgt ervoor dat de Marokkaanse poefen heel stug en hard aanvoelen. Zodra de Berber poef uit Marokko bij ons binnenkomen zorgen wij ervoor dat ze meteen gevuld worden. Dit kan met verschillende stoffen, wij doen er schuim in. Schuimrubber zorgt ervoor dat de Marokkaanse Berber poef heel comfortabel is en lekker zacht aanvoelt. De vulling die wij gebruiken voor onze prachtige poefs is schoon, duurzaam en sterk. Normaliter worden Marokkaanse poefen ongevuld geleverd, maar wij zorgen ervoor dat het al voor je is gedaan. Alle poefs worden bij ons gevuld geleverd. 

Waar komen Marokkaanse poefen vandaan? 

Zoals de naam al doet vermoeden, komen de poefs uit Marokko. Zoals de mooie Berber kleden die wij in onze collectie hebben, komen de Marokkaanse poefen ook uit het Atlas gebergte. De Marokkaanse poef wordt gemaakt van gebruikte Berber kleden die niet meer te repareren zijn, of te oud zijn om nog te gebruiken. Denk aan de prachtige Berber tapijten zoals: Beni Ouarain, Beni Mguild en Azilal kleed Deze worden vervolgens in stukken geknipt of gesneden en met de hand in elkaar genaaid tot Berber poef of Berber kussens. Elk Berber poef is uniek en als kleed met de hand vervaardigd. Er zal dus altijd maar een unieke Marokkaanse poef zijn, hoe gaaf is dat?

Hoe reinig ik een Marokkaanse Berber poef? 

De Marokkaanse poefen zijn gelukkig makkelijk te reinigen. Aangezien de poefs van natuurproduct wol zijn gemaakt, hebben ze van nature de kracht om zichzelf schoon te houden. Mocht er in de Marokkaanse poef toch vlekken in komen of mocht het vuil worden, kan het altijd thuis gereinigd worden. Hierbij kan je de Berber poefs met lauw water een beetje shampoo met een doekje deppen. De poefs kunnen ook bij een stomerij gereinigd worden, voor een grondige reiniging.

Hoe kan ik een Marokkaanse poef in mijn interieur combineren?

Een Marokkaanse poef geeft heel veel warmte in een interieur door de warme kleuren die een Berber poef heeft. De poefen zijn heel goed te combineren met bijvoorbeeld een rustige kleed zoals een Beni Ouarain& Azilal Kleed.

Wil je lekker knallen met levendige kleuren in de combinatie van verschillende elementen binnen je interieur? Dan zijn de volgende kleden bijvoorbeeld een waardevolle toevoeging; Vintage vloerkleden, Perzische tapijten, Berber tapijten, buitenkleden & Rozenkelims

Marokkaanse poefen

De Marokkaanse poefen worden Berber poefen genoemd omdat ze van Berber vloerkleden zoals Beni Mguild tapijten worden gemaakt. Daarnaast, worden de Berber poefen, door de Berberstammen gemaakt in het Atlasgebergte in Marokko. 

De vintage Marokkaanse poefs zijn handgemaakt door ambachtslieden en worden met liefde en vakmanschap gemaakt en allemaal met de hand gestikt. Marokkaanse poefs hebben de patronen en kleuren van een vintage Beni Mguild tapijt patronen. Doe voordat je een Berber poef in huis haalt even goed onderzoek

Leren Poefs of Marokkaanse poefs

Wij hebben verschillende poefen in ons assortiment, waaronder sinds kort ook de leren poef. De leren Marokkaanse poefs zijn allemaal met de hand gemaakt in Marokko van leer en hebben allemaal dezelfde formaat; ⌀55 en 33 cm hoog. De leren poefs zijn heel praktisch in gebruik, want ze kunnen gebruikt worden om op te zitten, als voetenbankje of als leuke bijzettafel. 

Vulling Marokkaanse leren poef

De vulling van de Marokkaanse poefs van leer wordt traditioneel gevuld met lappen stof en oude kleren waardoor de Marokkaanse poefs erg stevig aanvoelen. Dit zit natuurlijk prima, maar voor extra zitcomfort maken vullen wij onze leren Marokkaanse poefs met latex vlokken. 

Marokkaanse poefs

Marokkaanse poefs zijn een prachtige aanvulling op elk interieur, waarbij ze een unieke sfeer creëren in de woonkamer. Deze poefs worden met de hand gemaakt door ervaren ambachtslieden, die gebruik maken van traditionele technieken om elk stuk tot in de perfectie af te werken. De veelzijdigheid van Marokkaanse poefs zorgt ervoor dat ze moeiteloos in verschillende interieur stijlen past, van bohemian tot modern.

Marokkaanse poefs gevuld geleverd, waardoor ze direct klaar zijn voor gebruik en comfort toevoegen aan elke ruimte. Door een Marokkaanse poef toe te voegen aan je woonkamer, voeg je niet alleen een functioneel meubelstuk toe, maar ook een vleugje exotische charme en vakmanschap.

FAQ over Marokkaanse poefen

Het belangrijkste materiaal voor deze poefen is het vintage Beni Mguild tapijt, dat meestal is gemaakt van hoogwaardige wol en bekend staat om zijn rijke, diepe kleuren en geometrische patronen.

  • Een geschikt vintage Beni Mguild tapijt wordt geselecteerd. Deze tapijten zijn vaak al tientallen jaren oud en hebben warme kleuren die hun unieke charme en karakter geeft. Het tapijt wordt zorgvuldig geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat het geen grote beschadigingen heeft en geschikt is voor hergebruik.

  • De uitgesneden stukken tapijt worden aan elkaar genaaid met een sterke, dikke draad. Dit wordt meestal met de hand gedaan met behulp van stevige naalden.De naden moeten stevig en duurzaam zijn om ervoor te zorgen dat de poef zijn vorm behoudt en niet gemakkelijk scheurt.

  • Zodra de poef is gestikt, wordt deze gevuld. Traditioneel werden poefen gevuld met natuurlijke materialen zoals wol, katoen, of oude kledingstukken. Tegenwoordig worden vaak ook synthetische vullingen zoals schuim gebruikt.De vulling moet gelijkmatig worden verdeeld om een comfortabele en stabiele zitplaats te creëren. Soms wordt de poef leeg verkocht zodat de klant zelf kan beslissen wat voor vulling hij gebruikt.

  • De poef wordt zorgvuldig gecontroleerd op eventuele onvolkomenheden en de naden worden zo nodig versterkt.Eventuele decoratieve elementen zoals kwastjes of borduursels kunnen worden toegevoegd om de poef extra karakter te geven.

De Marokkaanse poefen mogen schoongemaakt worden met een doekje, lauw water en een beetje schoonmaakazijn.

{{ message }}