Gratis verzending vanaf € 100,-
Duurzame producten
Showroom van 2000 vierkante meter
Unieke exemplaren inclusief paspoort
  1. Home
  2. Vloerkleden

Kleden

Vintage vloerkleden
Een oud en gebruikt vloerkleed is helemaal hip. Onze vintage tapijten zijn afkomstig uit verschillende provincies van Turkije. De Turkse tapijten zijn met de hand gemaakt. De meeste kleden worden geschoren en gewassen. Daarna worden ze te drogen gelegd in de zon en goed schoongemaakt. Sommige Turkse kleden krijgen een verfbad. Door dit proces krijgen de kleden een unieke en authentieke uitstraling. Deze uitstraling is erg gewild en past perfect in onze woonkamers, slaapkamers of andere ruimtes.

Rozenkelim

Rozenkelims
Onze patchwork vloerkleden worden gemaakt van de oude vintage vloerkleden. De patchwork kleden worden zorgvuldig in diverse kleuren combinaties samengesteld, zodat ze een mooi stijlvol geheel vormen. Daarna worden de stukken met de hand aan elkaar genaaid en wordt het kleed voorzien van een onderkleed van katoen. Patchwork kleden kunnen in elk formaat, vorm, en kleurencombinatie op maat gemaakt worden. Of u nou kiest voor rond, rechthoekig, blauw of groen. Het is allemaal mogelijk! Daarom valt de keuze bij speciale en maatwerk projecten vaak op dit type vloerkleed. Bekijk ons actuele aanbod of neem contact op voor de mogelijkheden!

Berber

Berber vloerkleden en tapijten

Berber kleed met de handgeweven vloerkleden die van 100% wol zijn gemaakt. Het zijn erg dikke kleden omdat de winters in het gebergte van Marokko erg koud kunnen zijn. De beber kleden zijn dan ook erg dik, zacht en warm. Onze berber vloerkleden komen uit drie verschillende gebieden in het Atlasgebergte van Marokko waar ze door de berber stammen met de hand zijn geweven. Wij onderscheiden:

Vintage style vloerkleden

Al onze Rozenkelims, Berbers en vintage vloerkleden zijn uniek. Er is slechts één exemplaar beschikbaar. Daarom zijn wij opzoek gegaan naar mogelijkheden om de hele bijzondere vintage vloerkleden in grote aantallen te laten maken. Sinds kort kunnen we deze prachtige oude vloerkleden na laten maken. Wij spreken dan ook van replica en/of vintage look vloerkleden. We kunnen deze vloerkleden in diverse maten en tegen zeer scherpe prijzen aanbieden. Bekijk het aanbod online of kom langs in onze showroom.

Perzisch tapijt

Tijdens onze reizen naar Turkije, Moldavië en andere Oosterse landen lopen wij vaak tegen prachtige vloerkleden aan. Heel soms komen wij dan een antieke en authentieke Perzische tapijten tegen. Als we een prachtig exemplaar vinden dan beoordelen we deze met speciale aandacht. Van de antieke Perzische tapijten willen we meer details weten voordat we deze aankopen. Een Perzisch tapijt komt daarom altijd met een paspoort. In het paspoort staat vermeld waar het kleed vandaan komt, hoe oud het kleed is. Kortom de geschiedenis van het Perzisch kleed.

Buitenkleden

Een buitenkleed kan een fantastische toevoeging zijn aan uw tuin, buitenverblijf of balkon. Deze kleden zijn geschikt voor buiten gebruik en bestand tegen weersinvloeden. Het aanbieden van vloerkleden voor buiten gebruik was al lange tijd een wens van ons. Het bleek echter moeilijk om een leverancier te vinden die voldoet aan onze wensen. Duurzaamheid is voor ons een belangrijk punt. Wij vinden het daarom belangrijk dat gerecycled plastic wordt gebruikt, het kleed een vintage patroon heeft en zijn kleur blijft behouden in de zon/regen. Na een lange zoektocht zijn we begonnen met de verkoop van deze kleden en blijkt een enorm succes. Bekijk onze buitenkleden!

Pip Studio vloerkleden

Wie kent ze niet: Pip Studio? Vooral bekend van de vrolijke, kleurrijke ontwerpen. Stippen, bloemen, vogeltjes en gelaagde designs zie je veel terug bij Pip Studio. Rozenkelim en Pip Studio besloten de krachten te bundelen en verschillende vloerkleden te ontwerpen en te laten produceren. Dit leidde tot een collectie unieke, speelse en vooral vrolijke vloerkleden waarbij de invloeden van beide partijen mooi te zien zijn. De eerste collectie bestaat uit drie variaties van het kleed “Moonlight delight by Pip” . Deze is verkrijgbaar in de kleuren donkergroen, donkerblauw en kaki. Naast de vloerkleden kan Rozenkelim ook een collectie Pip Studio kussens leveren. Deze zijn op voorraad en kunnen eventueel direct met uw vloerkleed verzonden worden.

{{ message }}