Gratis verzending vanaf € 100,-
Duurzame producten
Showroom van 2000 vierkante meter
Unieke exemplaren inclusief paspoort
  1. Home
  2. Perzisch tapijt
Perzisch tapijt kopen? Bij Rozenkelim.nl vind je originele Perzische en oosterse tapijten. Bekijk de authentieke vloerkleden online of bezoek de showroom!
Filters

Perzisch tapijt

Perzisch tapijt kopen? Bij Rozenkelim.nl vind je originele Perzische en oosterse tapijten. Bekijk de authentieke vloerkleden online of bezoek de showroom!
{{ numberOfResults }} resultaten
Geen resultaten

Wat is een Perzisch tapijt?

Een Perzisch tapijt is een handgemaakt Oosters tapijt uit Perzië. De tapijten staan bekend als één van de oudste soorten tapijten. Er werd in de Bijbel al gesproken over het gebruik van een Perzisch kleed. De Perzische tapijt werd gebruikt als wandversiering van de tempel.

De kwaliteit van een Perzische vloerkleed is erg hoog en ze daarom erg lang mee. Dit is één van de redenen dat de Perzisch kleed erg geliefd is. Dit komt mede omdat de Perzen de kleden knoopten met een Perzische knoop. Deze fijne knoop neemt minder ruimte in beslag dan andere knopen waardoor er hele fijne patronen en vloeiende lijnen gecreëerd kunnen worden. Dit onderscheidt de Perzisch tapijt ten opzichte van andere vintage tapijten

Het kost ontzettend veel tijd om een Perzisch tapijt te maken. Het kan maanden tot soms wel jaren duren voordat Perzische tapijten klaar zijn.

Waar komen de Perzische tapijten vandaan?

Perzië bevat een zeer omvangrijk gebied, waaronder Armenië. Olie zorgt voor de grootste bron van inkomsten voor dit gebied, de tapijtproductie biedt echter de grootste werkgelegenheid. En als we het hebben over de totstandkoming van een Perzisch tapijt, biedt dat een hele diversiteit aan werkzaamheden. Schapenherders, schapenscheerders, kamelenhouders, spinners, wevers, knopers, wassers, snijders, transporteurs, reparateurs, verkopers. Op straat zie je goed dat deze handel in Perzisch kleed lucratief is voor hele bevolkingsgroepen. Zowel in de werkplaats, in huiskamers als in de open lucht kom je weefgetouwen en gereedschappen tegen. En kijk niet raar op als je hele stukken grond bezaaid ziet liggen met Perzische tapijten. De Perzisch tapijt is vaak net gewassen met water en een borstel en liggen te drogen in de zon. Het zou je niet verbazen dat hele bevolkingsgroepen leven van de tapijtproductie.

Handgemaakt of machinale namaak Perzisch tapijt

Het maken van een Perzisch tapijt van 4 bij 3 meter is een tijdrovende klus kan soms wel zes jaar duren. De totale productietijd is afhankelijk van het ontwerp, het aantal kettingdraden, de hoeveelheid knopen en inslagdraden. Het maken van Perzische Tapijten vergt veel concentratie en is een uiterst nauwkeurig werkje. Daarom wordt er meestal per dag maar zo'n 2 uur aan een Perzicsch tapijt gewerkt. Doorgaans draagt het Perzisch vloerkleed de naam van de streek waar hij vandaan komt of de naam van de bevolkingsgroep die het Perzisch kleed heeft gemaakt. Elke streek of bevolkingsgroep staat bekend om zijn eigen kenmerken in gebruik van patroon, materiaal en kleur. Door de vele nomaden is de afkomst van een tapijt Perzisch naar een specifieke streek of etnische groep steeds lastiger zichtbaar. Als u een echt antiek en origineel vintage Perzisch tapijt zoekt bent u bij Rozenkelim aan het juiste adres. Al onze Perzische tapijten zijn met de hand gemaakt en er is geen machine aan te pas gekomen. Dit maakt de tapijten uniek, er is geen tweede exemplaar verkrijgbaar. U kunt achterhalen of het tapijt een echt handgemaakt vintage perzisch tapijt is door de onderkant te bekijken. Ziet u aan de onderkant het patroon van het Perzisch tapijt? Dan is deze met de hand gemaakt. Bij machinaal nagemaakte kleden kunt u het patroon niet terugvinden.

Daarnaast zijn machinaal nagemaakte tapijten vaak goedkoper. Ze missen dan ook het charisma en de exclusiviteit.

Waarvoor dienden Perzische tapijten?

Vroeger werd een Perzisch tapijt en vintage vloerkleden gebruikt om tempels, paleizen en kerken mee te versieren. De kleden lagen op de grond om ruimtes warm en minder vochtig te houden. Maar de tapijten hingen ook vooral aan de hoge muren van prestigieuze gebouwen. Tegenwoordig zie je Perzische tapijten veel terug in publieke gebouwen. Door de hoge knoopdichtheid, is de kwaliteit van deze tapijten zo goed, dat het vele duizenden voetstappen per dag aan kan. Daarnaast is het Perzisch tapijt al jarenlang een populaire eyecatcher in de interieurs van nu. De vaak dieprode kleuren geven warmte aan je interieur en zorgen voor een chique uitstraling. Benieuwd naar onze collectie? Kijk dan snel hierboven.

Van welk materiaal worden Perzische Tapijt van gemaakt? 

Om de kwaliteit van Perzische tapijten zo hoog mogelijk te houden wordt er bij Perzische kleden voornamelijk gebruik gemaakt van wol en zijden. Dit zorgt ervoor dat Perzische kleden erg sterk en slijtvast zijn en daardoor kan Perzisch vloerkleed erg lang mee. 

Antieke vintage Perzisch tapijt bij Rozenkelim

In onze zoektocht naar kelims, Berbers, patchwork en vintage vloerkleden komen we soms hele speciale kleden tegen, waaronder klassieke vintage Perzische tapijten. Veel van de kleden die we tegenkomen zijn hele oude Perzische tapijten. We weten over het algemeen waar ze vandaan komen en hoe oud ze ongeveer zijn. Zo vind u bij ons regelmatig 90 tot wel 100 jaar oude tapijten. Deze antieke Oosterse kleden hebben een prachtige uitstraling en zijn echte eyecatchers in uw interieur!

Gratis levering en gemakkelijk retourneren van Perzisch tapijt

Koop uw exclusieve Oosterse kleed of Perzisch tapijt veilig en gemakkelijk in onze webshop! Wij bezorgen uw bestelling zo snel mogelijk bij u thuis. Wij leveren het vloerkleed gratis. Op die manier kunt u het zonder risico thuis beoordelen. Niet tevreden? Dan kunt u het vloerkleed gemakkelijk aan ons retourneren en krijgt u uw geld direct terug. U kunt het vloerkleed ook in onze showroom in Haarlem komen bekijken en eventueel kopen.

Perzische tapijten kopen? 

Via onze webshop 24/7 mogelijk om Perzische tapijten te kopen. In de showroom is het mogelijk om de Perzische tapijten fysiek te bekijken. Hier kan je ervaren hoe mooi en complex de patronen van een Perzisch vloerkleed zijn en wat voor stof ze hebben gebruikt voor de Perzische tapijten. Wij hebben verschillende Perzische tapijten op voorraad, kom bij onze showroom langs om de de gewenste Perzisch tapijt te bekijken. 

 

{{ message }}