Gratis verzending vanaf € 100,-
Duurzame producten
Showroom van 2000 vierkante meter
Unieke exemplaren inclusief paspoort
  1. Home
  2. Berber vloerkleden en tapijten

Berber vloerkleed of tapijt kopen? Onze Berber vloerkleden zijn exclusieve authentieke tapijten van 100% wol. Ze zijn afkomstig uit Marokko en met de hand gemaakt. In onze collectie vind je unieke Marokkaanse kleden, waaronder Beni Ouarain, Beni Mguild en Azilal vloerkleden. Bekijk onze unieke collectie hieronder!

Filters

Berber vloerkleden en tapijten

Berber vloerkleed of tapijt kopen? Onze Berber vloerkleden zijn exclusieve authentieke tapijten van 100% wol. Ze zijn afkomstig uit Marokko en met de hand gemaakt. In onze collectie vind je unieke Marokkaanse kleden, waaronder Beni Ouarain, Beni Mguild en Azilal vloerkleden. Bekijk onze unieke collectie hieronder!

{{ numberOfResults }} resultaten
Geen resultaten

Beni Ouarain en andere vloerkleden uit Marokko

Berber vloerkleed of tapijt kopen? Onze Berber vloerkleden zijn exclusieve authentieke tapijten van 100% schapenwol. De Marokkaanse kleden zijn afkomstig uit Marokko en allemaal met de hand gemaakt. In onze collectie vind je unieke Marokkaanse kleden, waaronder Beni Ouarain, Beni Mguild en Azilal vloerkleden. Bekijk onze unieke collectie hieronder!

Marokkaanse poef van Berber kleden

Wij hebben prachtige Marokkaanse poefen gevonden die met de hand gemaakt zijn van oude Berber tapijten. Dit zijn poefen gemaakt van Berbers welke niet meer worden gebruikt of beschadigd zijn. Zo krijgen de Berber tapijten die niet meer gebruikt kunnen worden een tweedeleven en wordt het niet weggegooid, maar herbruikt. De Kleden worden eerst gewassen en vervolgens in stukken geknipt. De stukken worden met de hand in elkaar gezet in de afmeting 60cm x 60cm x 25cm. Hier worden de De mooise Marokkaanse poef vind je op onze pagina.

Berber vloerkleden

De tapijtproductie in Marokko is ongeveer tussen de 200 en 300 jaar oud en hiermee een echt eeuwenoud ambacht. Het knopen van Marokkaanse vloerkleden is een traditie die wordt overgedragen van generatie op generatie. In Marokko is dat meestal van moeder op dochter. Oorspronkelijk werden tapijten gemaakt door de Berberstammen en gebruikt als bescherming tegen vocht en kou in de nacht. Tussen de lange haren bleef een luchtlaag hangen die de temperatuur van het lichaam aannam en het warm hield. De tapijten werden aan beide kanten gebruikt. In strenge winters lag men onder de hoge pool. In warmere zomers lag men op de gladde onderkant van het Berber kleed.

Marokkaanse kleden zijn met de hand geweven. De kleden zijn gemaakt van het beste wol ter wereld en zijn erg dik, zacht en warm. In tegenstelling tot onze andere tapijten hebben de kleden afkomstig uit Marokko, vaak een hoge, doorgeknipte pool. Hierdoor ontstaat een wollige pluis wat zowel warm aanvoelt als eruit ziet.

Berber tapijten zijn van een hoogwaardige kwaliteit wol gemaakt en in natuurlijke kleuren verkrijgbaar. De meest typerende kleurencombinatie is een ivoor kleurige achtergrond met bruin zwarte of grijze motieven. Zelfs de ketting- en inslagdraden zijn van 100% wol. 

Dit hoogpolig vloerkleed is in korte tijd enorm populair geworden in onze Westerse interieurs. Met name de ivoor witte Beni Ouarain tapijten met zwarte kruizen zijn enorm gewild. Deze authentieke tapijten passen perfect in ons Westerse interieur.

 

Authentieke Marokkaanse kleden

Berber kleden zijn afkomstig uit Marokko en worden vandaag de dag nog steeds gemaakt door de Berberstammen. Elke stam maakt zijn eigen unieke vloerkleed. Het verschil zie je vooral terug in het gebruik van kleur en patroon. De Marokkaanse vloerkleden zijn te verdelen in 3 categorieën.

1.      Beni Ouarain

2.      Beni Mguild

3.      Azilal tapijten 

 Beni Ouarain vloerkleden

De Beni Ouarain vloerkleden zijn één van de meest prestigieuze en bijzondere Berbers die er bestaan. De Beni Ouarain kleden komen uit de regio van het Midden-Atlasgebergte met als centrum het gelijknamige dorp Beni Ouarain. Deze kleden kenmerken zich door de prachtige asymmetrische patronen op een ivoor witte achtergrond. Ze zijn hoogpolig en gemaakt van 100% hoogwaardig wol.

De originele Beni Ouarain kleden zijn altijd aan een kant afgewerkt met franjes. Wanneer de Marokkaanse vrouwen beginnen met knopen, zetten ze eerst een begin vast aan een weefgetouw. Wanneer ze klaar zijn maken ze aan het einde van het vloerkleed mooie franjes.

 Beni Mguild

Tijdens onze zoektocht naar Beni Ouarain tapijten, komen we ook andere soorten vloerkleden tegen, waaronder de Beni Mguild. Wanneer we mooie Berbers zien, laten we die natuurlijk niet liggen! De Beni Mguild kleden kenmerken zich door de opvallende kleuren en zijn echte blikvangers in een interieur. Deze kleden worden helaas niet meer gemaakt en zijn daardoor vrij zeldzaam geworden. Wij zijn blij dat we deze kleden nog in onze collectie hebben.

 Azilal tapijten

De azilal tapijten zijn net als de Beni Ouarain vloerkleden hoogpolig maar kenmerken zich juist door veel kleur. In tegenstelling tot de Beni Ouarain vloerkleden waar vooral ivoorkleur en zwart wordt gebruikt, zie je hier veel felle kleuren. Het motief wordt bedacht en gemaakt door de vrouwen die de tapijten knopen. Door de vrolijke, vaak felle kleuren, zie je dit vloerkleed vaak terug in bijvoorbeeld babykamers en kinderkamers.

 Paspoort bij uw berber tapijt

Al onze kleden zijn uniek en er is geen tweede exemplaar te verkrijgen. Daarom ontvangt u bij Rozenkelim een paspoort met daarop informatie over de herkomst, de leeftijd en aanvullende informatie over het vloerkleed. Zo weet u meer over de geschiedenis van het kleed. Bekijk het aanbod op onze website en bestel eenvoudig online. Bij ons profiteert u van gratis verzending boven de €100 en een snelle levering.

 Onze voorraad Berber-kleden

Bekijk hieronder alle Berber vloerkleden die wij in Marokko verzameld hebben. Twijfelt u nog tussen verschillende soorten kleden en karpetten? Bekijk dan ook eens onze vintage vloerkleden, rozenkelims of antieke Perzische tapijten en ontdek of er wat voor u tussen zit.

 Maatwerk is mogelijk

Heb je een specifieke wens? Wil jij een Marokkaans vloerkleed op maat laten maken? Wij weten de weg en kunnen je verder helpen. Alles is mogelijk. Je bent vrij in kleurgebruik en patroon. Het kleed kan maximaal 3 meter breed zijn, maar oneindig lang. Bij rozenkelim is een beni ouarain op maat laten maken dus mogelijk.

{{ message }}