Gratis verzending vanaf € 100,-
Duurzame producten
Showroom van 2000 vierkante meter
Unieke exemplaren inclusief paspoort
  1. Home
  2. Berber vloerkleden en tapijten
  3. Beni Ouarain vloerkleden

Beni Ouarain vloerkleed of tapijt kopen? Dit soort berber vloerkleden zijn afkomstig uit Marokko, met de hand geknoopt en gemaakt van 100% schapenwol. De Asymmetrische kruizen en patronen op een ivoorwitte achtergrond zijn kenmerkend voor Beni Ouarain vloerkleden. Bij Rozenkelim.nl vind je een ruim assortiment met unieke Beni Ouarain kleden, maar u kunt ook een kleed op maat laten maken. Bekijk het aanbod hieronder of kom langs in onze showroom

Filters

Beni Ouarain vloerkleden

Beni Ouarain vloerkleed of tapijt kopen? Dit soort berber vloerkleden zijn afkomstig uit Marokko, met de hand geknoopt en gemaakt van 100% schapenwol. De Asymmetrische kruizen en patronen op een ivoorwitte achtergrond zijn kenmerkend voor Beni Ouarain vloerkleden. Bij Rozenkelim.nl vind je een ruim assortiment met unieke Beni Ouarain kleden, maar u kunt ook een kleed op maat laten maken. Bekijk het aanbod hieronder of kom langs in onze showroom

{{ numberOfResults }} resultaten
Geen resultaten

Beni Ouarain vloerkleden 

Beni Ouarain vloerkleden geknoopt van pure wol. Dit soort berber vloerkleden zijn afkomstig uit Marokko, met de hand geknoopt en gemaakt van 100% schapenwol. De asymmetrische kruizen en patronen op een ivoorwitte achtergrond zijn kenmerkend voor Beni Ouarain vloerkleden. Bij Rozenkelim.nl vind je een ruim assortiment met unieke Beni Ouarain kleden, maar u kunt ook een kleed op maat laten maken. Bekijk het aanbod hieronder of kom langs in onze showroom!  

Waar wordt een Beni Ouarain kleed gemaakt?

De Beni Ouarain vloerkleden komen uit het Atlasgebergte in Marokko. Ze kenmerken zich door veelal asymmetrische zwarte of grijze patronen, op een ivoor witte achtergrond. De Berber vloerkleden worden door de lokale vrouwen zelf geknoopt. Dit eeuwenoude ambacht wordt van generatie op generatie overgedragen. In de meeste gevallen van moeder op dochter. Het knopen van een Marokkaans vloerkleed is zeer arbeidsintensief. Daarom is het niet gek dat hele gezinnen samen werken aan het tot stand brengen van een vloerkleed. 

Omdat de winters in dit deel van Marokko erg streng kunnen zijn, zijn de kleden vrij dik. Oorspronkelijk werden tapijten gemaakt door de Berberstammen en gebruikt als bescherming tegen vocht en kou in de nacht. Tussen de lange haren bleef een luchtlaag hangen die de temperatuur van het lichaam aannam en het warm hield. De tapijten werden aan beide kanten gebruikt. In strenge winters lag men onder de hoge pool. In warmere zomers lag men op de gladde onderkant van het vloerkleed. 

De hoge pool is kenmerkend voor de Beni Ouarain vloerkleden. In tegenstelling tot veel van onze andere vintage tapijten, hebben de kleden afkomstig uit Marokko, vaak een hoge, doorgeknipte pool. Hierdoor ontstaat een wollige pluis wat zowel warm aanvoelt als er warm uitziet. 

De originele Beni Ouarain kleden zijn altijd aan een kant afgewerkt met franjes. Wanneer de vrouwen beginnen met knopen, zetten ze eerst een begin vast aan weefgetouw, als ze klaar zijn maken ze aan het einde mooie franjes. 

Een Beni Ouarain vloerkleed in jouw interieur 

Tegenwoordig zijn de Beni Ouarain kleden niet meer weg te denken uit onze Westerse interieurs. De natuurlijke materialen geven een warme uitstraling aan onze huiskamer. De hoge pool biedt warmte en gezelligheid. De neutrale kleuren zijn zeer eenvoudig te combineren binnen vrijwel elke stijl en laten zich zeer gemakkelijk samenvoegen met natuurlijke tinten als hout en beton. En omdat de Beni Ouarrain vloerkleden weinig tot geen kleur bevatten, kun je eenvoudig kleur toevoegen aan jouw interieur. 

Hoe reinig je een Beni Ouarain tapijt?

Een ongeluk zit in een kleine hoek, dus het kan altijd voorkomen dat je iets laat vallen op je prachtige Beni Ouarain vloerkleed. Onze Beni Ouarain tapijten zijn allemaal met de hand gemaakt en van 100% wol. Wol heeft van nature de kracht om zichzelf schoon te houden. Mocht er wel een vlek in komen, dan kan je dit het beste schoonmaken met een beetje babyshampoo of ph-neutrale shampoo met lauw water en een doekje. Zorg er dan voor dat je het voorzichtig dept in plaats van uitwrijven. Uitwrijven kan ervoor zorgen dat de vlek zich spreidt.

Beni Ouarain kleed op maat 

De meeste Beni Ouarain kleden die je bij ons vindt, zijn vintage vloerkleden die tussen de 20 en 80 jaar oud zijn. Gelukkig bestaat de prachtige traditie van het maken van Beni Ouarain kleden en tapijten nog steeds. Daarom is maatwerk ook mogelijk. Je bent vrij in het gebruik van kleur, patroon en afmeting. Wel zijn we gebonden aan een breedte van 3 meter. De lente is echter oneindig. Zelfs een rond Beni Ouarian vloerkleed laten maken behoort bij ons tot de mogelijkheden. Geef ons je wensen door en wij laten vervolgens het Beni Ouarain kleed naar jouw wensen knopen. Op onze maatwerk pagina kun je hier meer over lezen. 

Naast de witte Beni Ouarain vloerkleden leveren we ook diverse andere vloerkleden uit Marokko. De azilal vloerkleden met zijn felle kleuren, de vintage beni mguild vloerkleden met aardse kleuren en de boujaad vloerkleden veelal met zachte pastel kleuren.  

Paspoort bij uw Beni Ouarain vloerkleed 

Omdat de Beni Ouarain kleden met de hand zijn gemaakt zijn alle exemplaren uniek. Je krijgt daarom bij ons een paspoort bij jouw vloerkleed. Op dit paspoort staat allerlei informatie over jouw vloerkleed. Den aan een stukje geschiedenis van het kleed, de herkomst en de leeftijd. 

Naast een paspoort biedt Rozenkelim nog meer voordelen. Bestel jij je Beni Ourain kleed bij Rozenkelim.nl? Dan profiteer je onder andere van gratis verzending boven de € 100,00, een snelle levering en achteraf betalen is mogelijk! 

Bij Rozenkelim ben je in de gelegenheid je vloerkleed rustig thuis te bekijken en neer te leggen binnen jouw interieur. Ben je tevreden? Geweldig! Heb je toch liever een ander vloerkleed of simpelweg je geld terug, ook dat is geen probleem bij Rozenkelim. In onze showroom hebben wij altijd tussen de 800 en 1000 vloerkleden op voorraad. Hier moet een vloerkleed tussen zitten dat aansluit bij jouw wensen. Bezoek ons daarom in Haarle

{{ message }}