Gratis verzending vanaf € 100,-
Duurzame producten
Showroom van 2000 vierkante meter
Unieke exemplaren inclusief paspoort
  1. Home
  2. Vintage vloerkleden
Vintage vloerkleed of tapijt kopen? Rozenkelim heeft ruim 500 unieke handgemaakte kleden uit Turkije. Bekijk en bestel jouw vintage vloerkleed!
Filters

Vintage vloerkleden

Vintage vloerkleed of tapijt kopen? Rozenkelim heeft ruim 500 unieke handgemaakte kleden uit Turkije. Bekijk en bestel jouw vintage vloerkleed!
{{ numberOfResults }} resultaten
Geen resultaten

Elk vintage vloerkleed is uniek

Elk exemplaar is uniek, er is er dus maar eentje beschikbaar. Bekijk onze bijzondere collectie. Omdat elk vloerkleed vintage uniek is wisselt onze collectie constant. Onze collectie in vintage kleden wisselt dus constant.

Een unieke look met een vintage vloerkleed in jouw Westerse interieur

De kracht van een oud vintage kleed, met altijd verschillende kleuren is de authentieke uitstraling. Door het scheren van de hoge pool krijgt de vloerkleed vintage deze unieke look. Dit terwijl de kleden alles behalve versleten zijn. Het proces van ontkleuren en verven van vintage kleden is bovendien essentieel voor de uitstraling.

Authentiek vintage tapijt: Een bijzondere toevoeging aan jouw interieur met vintage kleden

Zowel in de moderne als in de klassieke inrichting zorgt een vintage tapijt voor een bijzondere toevoeging en net dat beetje extra. Een authentiek kleed past dus binnen elke stijl. Wat het nog meer speciaal maakt is dat al deze vintage vloerkleden een eigen geschiedenis hebben.

Elk vintage vloerkleed heeft haar eigen verhaal

De patronen en afbeeldingen op het kleed vertellen vaak een heel eigen verhaal. Daarnaast worden alle kleden met hand bewerkt wat de meest geweldige resultaten geeft en maakt een vloerkleed vintage. Het gevolg is dat alle kleden transformeren tot unieke kunstwerken.

Perzische tapijt van Rozenkelim.nl

Vintage kleden en Perzische tapijten zijn eeuwenoud. Over de oorsprong van deze tapijten, lopen de meningen uiteen. Verschillende werelddelen claimen dat zij de eerste waren die zich bezighielden met het knopen van vintage tapijten.

Oorsprong van vintage vloerkleden

Onderzoekers schrijven de oorsprong toe aan de Egyptenaren, de Chinezen maar ook de Maya's. Waarschijnlijk ligt de oorsprong in verschillende werelddelen en zijn deze landen los van elkaar begonnen met het knopen van deze eeuwenoude vintage tapijt.

De oorsprong van de vintage vloerkleden

Vroeger werden deze kleden geknoopt uit pure noodzaak. De nomaden moesten beschermd worden tegen de strenge winters. Een vintage Turkse tapijt bood een oplossing. De kleden werden in de tenten niet alleen op de vloer gelegd maar vintage kleden werden ook aan de wanden gehangen en tegen het plafond aan, om de de koude buiten te houden.

Nomaden spelen een belangrijke rol in vintage vloerkleden

Pas toen het leven van de Nomaden aangenamer werd, er meer tijd en geld te besteden was, begon deze bevolkingsgroep met het versieren van de omgeving door een vintage kleed te knopen. In die periode werd er tijd gemaakt voor het maken van muurschilderingen, grot schilderingen en wand- en vloerkleden.

Handwerk vintage vloerkleed

Van oorsprong zijn alle Oosterse tapijten handgeknoopt. Tapijten werden op een opklapbaar en makkelijk mee te nemen grond getouw gemaakt. Handig voor de rondtrekkende nomaden. De samenstelling van vintage kleden en het weefsel bestond uit een schering, inslag en pool.

Uit welke regio komen de Turkse tapijten? 

Turkse tapijten worden in verschillende regio's van Turkije geknoopt. De meest herkenbare patroon is toch wel degene uit Anatolie. Turkse vloerkleden zijn in een westerse interieur razend populair. De mooiste Turkse tapijten vind je op deze pagina. 

Vintage vloerkleden makkelijk mee te nemen

Wanneer de Nomaden weer op reis gingen, werd het grond getouw opgeklapt en werd de schapenkudde geactiveerd verder te trekken. De vloerkleden konden makkelijk opgevouwen worden. Ze waren eenvoudig te transporteren voor het rondtrekkende volk.

Natuurlijke materialen voor vintage vloerkleden

De materialen die worden gebruikt bestaan uit wol, zijden en katoen. De wol is bij voorkeur langharig en bijna altijd afkomstig van bergschapen. Ook de verf is van natuurlijke materialen gemaakt. Na het scheren van de schapen, het schoonmaken van de wol en het spinnen, kan worden gestart met het knopen van het kleed vintage.

Hele families werken aan een kleed.

Vaak zijn het hele families die samenwerken om een kleed te produceren. Zussen, broers, tantes en moeders wisselen elkaar. Wanneer het kleed klaar is, wordt het gereinigd en te drogen gelegd in de zon. De mooiste exemplaren importeren wij en zijn te zien in onze showroom in Haarlem en natuurlijk online. 

Ruim 500 unieke vintage vloerkleden

Blader door ons assortiment met meer dan 500 unieke en authentieke exemplaren, die wij op voorraad hebben en vindt het vintage karpet dat past bij jouw interieur! In onze collectie vindt je kleden in veel verschillende maten, modellen en kleuren. De kleuren grijs, blauw, groen en roze zijn op het moment erg populair. Onderstaand een overzicht van alle beschikbare:  

·        Vintage vloerkleed blauw

·        Vintage vloerkleed bruin

·        Vintage vloerkleed geel

·        Vintage vloerkleed grijs

·        Vintage vloerkleed groen

·        Vintage vloerkleed oranje

·        Vintage vloerkleed paars

·        Vintage vloerkleed rood

·        Vintage vloerkleed roze

·        Vintage vloerkleed zwart

Je profiteert van verschillende voordelen bij het kopen van een vintage vloerkleed of tapijt bij rozenkelim, zo profiteer je bijvoorbeeld van:

·        Gratis verzending bij bestellingen boven de € 100

·        Elke kleed komt met een paspoort: Zo kent u de geschiedenis van het kleed

·        Snelle levering: Binnen twee werkdagen in huis

·        Retourneren is geen probleem: beoordeel op uw gemak of het vintage kleed in je interieur past.

·        Klarna: betaal je kleed pas na levering

Wij bieden je ook de mogelijkheid om ons te bezoeken. Kom langs in onze showroom van maar liefst 2000 vierkante meter! De showroom is te vinden in Haarlem en hier kun je op je gemak al onze kleden zien en voelen. Voor meer informatie en de openingstijden kun je kijken op onze showroom pagina, of neem contact met ons op via email; [email protected]

Vintage Patchwork kleden 

Vintage patchwork kleden zijn erg populair. Patchwork vloerkleden worden samengesteld door gebruik te maken van patches (stukken) vintage vloerkleed of kelims met een gelijkwaardige kleurstelling. In het atelier worden de stukken vervolgens aan elkaar genaaid met een grof garen. Hiermee wordt een unieke look gecreëerd die past in bijna alle interieurs.

Patchwork vloerkleden ook in maatwerk mogelijk

Patchwork vloerkleden kunnen wij ook op maat maken zodat de maatvoering en kleurstelling perfect aansluit bij jouw wensen. Elke maat en kleur is mogelijk. Rond is hier dus wel een optie. Maar ook zeer grote kleden. Bekijk voor meer informatie onze maatwerk pagina.

Vintage look vloerkleden

Vintage (patchwork) van Turkse vloerkleden en Perzische vloerkleden zijn oude kleden die van oorsprong met de hand zijn geknoopt zijn natuurlijk prijzig. Daar komt bij dat om ze te hergebruiken ze eerst moeten worden schoongemaakt, en daar waar nodig hersteld. Allemaal zaken die de kleden niet goedkoper maken. Echter tegenwoordig zijn er ook veel vintage look vloerkleden op de markt, en de kwaliteit van deze vloerkleden wordt steeds beter.

Kwaliteit vintage kleed look vloerkleden.

Hoewel de kwaliteit dus snel verbetert zijn de echte oude kleden uiteraard beter van kwaliteit. Daarnaast hebben ze nog een heel belangrijk voordeel. Wol reinigt zichzelf. De synthetische vloerkleden hebben dit voordeel dus niet en trekken eerder vuil aan.

Het scheren van de vloerkleden

Uiteraard hebben de oude Turkse vloerkleden een oubollige uitstraling. Door het kleed te scheren, dus de hoge pool te verwijderen, verdwijnt dit direct en wordt het een stoer vloerkleed wat perfect past in onze moderne interieurs. Eventueel kunnen we het kleed nog in een verfbad doen, en zo kan het kleed elke kleur krijgen.

Het restaureren van een vintage Turks kleed

Na het scheren wordt het vintage kleed schoongemaakt, dit gebeurt in grote baden. Niet alle vlekken verdwijnen. Maar daarna gaat de zon zijn werk doen. Uiteraard eerst om het kleed te laten drogen, maar de zon bleekt ook de vlekken eruit.

De zon moet aan het werk

De zon heeft dus een belangrijke functie in dit proces. Hij zorgt niet alleen dat het kleed droogt na het wassen maar ook dat de vlekken langzaam verdwijnen. Daarnaast vervaagt hij ook de kleuren, wat het vloerkleed vaak nog beter geschikt voor onze interieurs. De fabrieken waar dit gebeurt staan dus op strategische plekken, daar waar de meeste zon uren per jaar jaar zijn en de minste regendagen zijn.

Een tweede leven voor een oud vintage Turks vloerkleed

De afgedankte vloerkleden in landen als Turkije en Iran kunnen dus na diverse bewerkingen als schoonmaken, herstellen en eventueel verven beginnen aan een tweede leven in onze moderne interieur. Stel dat een kleed zou kunnen praten, wat zou hij ons dan allemaal kunnen vertellen, of willen we dat niet weten?

Vintage tapijt voor de akoestiek

Een vintage Turks tapijt kan ervoor zorgen dat de akoestiek binnen een ruimte wordt verbeterd. De vintage tapijt zorgt er dus specifiek voor dat het minder galmt in een ruimte zoals woonkamer of kantoorruimte. De weerkatsing van een Vintage tapijt ten opzichte van een harde ondervloer is de helft minder met een vloerkleed. Hoe dikker het vintage tapijt, hoe groter het effect. Daarnaast, versterkt een onderkleed onder een vintage tapijt om het effect van geluidsdemping te versterken.

{{ message }}