Gratis verzending vanaf € 100,-
Duurzame producten
Showroom van 2000 vierkante meter
Unieke exemplaren inclusief paspoort
  1. Home
  2. Patchwork vloerkleden

Patchwork vloerkleed of tapijt kopen? Bij Rozenkelim vindt u prachtige vintage patchwork vloerkleden. De kleden worden gemaakt van gemaakt van vintage vloerkleden of kelims. Wij stellen de patchwork vloerkleden samen uit verschillende delen met een gelijkwaardige kleurstelling. Bekijk onze unieke collectie hieronder of kom langs in onze showroom! Bij ons kunt u elke kleur patchwork vloerkleed direct uit voorraad bestellen. Tevens is maatwerk mogelijk, u kunt dan uw eigen kleuren en maat doorgeven en wij gaan dan voor u aan de slag.

Filters

Patchwork vloerkleden

Patchwork vloerkleed of tapijt kopen? Bij Rozenkelim vindt u prachtige vintage patchwork vloerkleden. De kleden worden gemaakt van gemaakt van vintage vloerkleden of kelims. Wij stellen de patchwork vloerkleden samen uit verschillende delen met een gelijkwaardige kleurstelling. Bekijk onze unieke collectie hieronder of kom langs in onze showroom! Bij ons kunt u elke kleur patchwork vloerkleed direct uit voorraad bestellen. Tevens is maatwerk mogelijk, u kunt dan uw eigen kleuren en maat doorgeven en wij gaan dan voor u aan de slag.

{{ numberOfResults }} resultaten
Geen resultaten

Hoe worden patchwork vloerkleden gemaakt?

Patchwork vloerkleden worden gemaakt uit patches (stukken) van verschillende vintage vloerkleden en tapijten die met de hand verdeeld worden. Ze worden uitgezocht op basis van een gelijkwaardige kleurstelling. Onze medewerkers in het atelier naaien vervolgens met een grof wollen garen de patches aan elkaar. De steken om de patchwork tapijten aan elkaar te zetten blijven hierbij duidelijk te zien. Daarna voeren ze de achterkant van het kleed met een effen katoenen stof. Ze werken het rondom met hetzelfde garen af voor een mooi eindresultaat. Dit is handwerk en geeft dus de grove steek. Het is ook mogelijk om de patchwork vloerkleden machinaal aan elkaar te laten maken. Dit geeft een hele fijne steek. Het vloerkleed krijgt dan een hele andere uitstraling.

Elk vintage vloerkleed krijgt een tweede leven!

Als een vintage vloerkleed een slecht stuk heeft of on herstelbare schade aan een kant van het vloerkleed dan is het uitermate geschikt om verwerkt te worden in een patchwork vloerkleed. Op deze manier gaat er geen een vintage vloerkleed meer verloren. Duurzaamheid speelt bij rozenkelim een grote rol en juist de patchwork vloerkleden spelen hier een grote rol in. Er is geen afval en elk tapijt kan gebruikt worden. Er is dus voor elk vloerkleed een tweede leven.

Vintage patchwork vloerkleden op maat

Wilt u de garantie dat het patchwork kleed er precies uitziet zoals u wenst? Overweeg dan om een patchwork kleed op maat te laten maken. Wij kunnen een vintage patchwork tapijt in elke gewenste maat of kleurstelling maken. U bepaalt geheel welke kleuren worden gebruikt, welke vorm en welke maatvoering het patchwork karpet moet krijgen. Als u uw wensen aan ons doorgeeft zoals maat en kleur dan wordt het patchwork tapijt voor u in elkaar gelegd. Wij mailen u vervolgens een foto en u kunt aangeven wat wij eventueel moeten veranderen. Dit is geheel vrijblijvend. Pas als u helemaal tevreden bent wordt het kleed aan elkaar gemaakt. Het maken van het patchwork tapijt gebeurt in enkele dagen.

Een patchwork vloerkleed zelf samenstellen kan vooral van pas komen als u dus een specifieke maat zoekt of een speciale kleuren combinatie.

De voordelen van een patchwork tapijt.

Een patchwork vloerkleed heeft een aantal voordelen. De meest belangrijke is dat het in elke gewenste maat gemaakt kan worden. De mogelijkheden zijn onbeperkt op dit gebied, uiteraard kan een patchwork vloerkleed ook in een ronde vorm gemaakt worden. Naast het formaat is de kleur ook geen probleem. De vintage vloerkleden kunnen in elke kleur geverfd worden en dus ook de patchwork vloerkleden kunnen gemaakt worden in elke kleur of kleuren combinatie. Een veel gehoord misverstand is dat een patchwork vloerkleed altijd "druk" is. Dit hoeft niet het geval te zijn als je het stiksel "rustig" houdt. Ook een combinatie van niet drukke patches kunnen het kleed een mooi en rustige uitstraling geven.

Voordelen van Rozenkelim.nl

Bij het kopen van een vloerkleed bij Rozenkelim.nl heeft u meerdere voordelen. Zo heeft u onder andere gratis verzending bij een bestelling vanaf € 100. U heeft de mogelijkheid om achteraf te betalen met Klarna en retourneren is geen probleem. Zo kunt u het patchwork tapijt eerst zien en beoordelen of het past in uw interieur. Past het vloerkleed niet bij uw interieur? Dan kunt u deze gemakkelijk aan ons retourneren en krijgt u uw geld terug.

Wilt u het patchwork kelim of patchwork vloerkleed eerst zien? Geen probleem! Kom dan langs in onze showroom in Haarlem!

Meer dan patchwork tapijten

Naast patchwork vloerkleden en tapijten heeft Rozenkelim meer types en soorten vloerkleden. Neem bijvoorbeeld onze kleurrijke Rozenkelims of onze gunstig geprijsde replica vloerkleden. Ook van rozenkelims kunnen wij patchwork vloerkleden laten maken. Dit is wel een iets ander proces omdat rozenkelims veel schaarser zijn. De mogelijkheden om onbeperkt te puzzelen zijn hier dus helaas niet mogelijk. De rozenkelims die voor een patchwork gebruikt zullen worden worden eerst vooraf aan u getoond. En daarna wordt de rozenkelim patchwork voor u gemaakt.

Wilt u meer inspiratie op doen? Lees dan onze blogs of bekijk onze:

{{ message }}