Gratis verzending vanaf € 100,-
Duurzame producten
Showroom van 2000 vierkante meter
Unieke exemplaren inclusief paspoort
  1. Home
  2. Berber vloerkleden en tapijten
  3. Beni Mguild vloerkleden

Beni Mguild vloerkleed of tapijt kopen? Deze handgemaakte kleden passen perfect in onze westerse interieurs. Door de opvallende kleuren kan het een echte eyecatcher zijn in het interieur. De Beni Mguild kleden zijn zeldzaam en daarom is er slechts een beperkt aanbod. Bekijk ons aanbod hieronder of kom langs in onze showroom!

Filters

Beni Mguild vloerkleden

Beni Mguild vloerkleed of tapijt kopen? Deze handgemaakte kleden passen perfect in onze westerse interieurs. Door de opvallende kleuren kan het een echte eyecatcher zijn in het interieur. De Beni Mguild kleden zijn zeldzaam en daarom is er slechts een beperkt aanbod. Bekijk ons aanbod hieronder of kom langs in onze showroom!

{{ numberOfResults }} resultaten
Geen resultaten

Beni Mguild vloerkleden

Beni Mguild kleden werden gemaakt in het Atlasgebergte in Marokko. Dit type vloerkleed is vaak heel dik omdat de winters in dit deel van Marokko heel koud kunnen zijn. De geometrische motieven zijn vaak vrij eenvoudig. Beni Mguild vloerkleden zijn vaak rood, paars of bruin van kleur. Helaas worden de kleden tegenwoordig niet meer gemaakt, dit in tegenstelling tot de Beni Ouarain en azilal vloerkleden

Beni Mguild kleden zijn zeldzaam

De Beni Mguild kleden zijn altijd oude vloerkleden gemaakt tussen de jaren '30 en '70.  Van dit type berber vloerkleden is daarom veel minder aanbod. Wij krijgen ze slechts beperkt aangeboden. De Beni Mguild kleden zijn dus bijzonder zeldzaam.

Beni Ouarain en Azilal vloerkleden zie je nog vaak, omdat de traditie van het maken van deze vloerkleden nog steeds bestaat. Naast de traditionele kleuren (paars, bruin of rood) komen we heel soms een prachtige groene of zwarte tegen. Uiteraard kopen we die dan gelijk in.

Beni Mguild kleden passen goed in onze westerse interieurs. Ze zijn nog niet zo bekend als de Beni Ouarain kleden, maar dit is slechts een kwestie van tijd. De prachtige kleuren combineren goed met moderne huizen en gietvloeren. Bovendien stralen ze veel warmte uit. Een Beni Mguild kleed kan een echte blikvanger zijn in de woonkamer, en veel warmte uitstralen in onze strakke interieurs.

Kom langs in de showroom!

Bent u benieuwd naar hoe een Beni Mguild er in het echt uitziet of heeft u een exemplaar gezien die u graag wilt bekijken? Kom dan langs in onze showroom in Haarlem. Hier hebben wij ruim 500 unieke vloerkleden op voorraad liggen. Zo vindt u in onze showroom onder andere:

Veelgestelde Vragen over Beni Mguild Kleden bij Rozenkelim.nl

Beni Mguild kleden zijn bijzonder vanwege hun traditionele ambacht en unieke ontwerpen. Ze komen uit de Beni Mguild-regio in Marokko en worden met de hand geweven van hoogwaardige schapenwol. Deze kleden combineren vakmanschap met een rijke cultuur, waardoor elk kleed een uniek stuk kunst is dat karakter en warmte aan je ruimte toevoegt.

Beni Mguild kleden onderscheiden zich door hun specifieke patronen en de kwaliteit van het gebruikte wol. Terwijl andere Marokkaanse kleden zoals Beni Ourain bekend staan om hun eenvoudige, geometrische patronen, hebben Beni Mguild kleden vaak meer abstracte en kleurrijke ontwerpen. Dit geeft ze een eigen, unieke uitstraling.

Authentieke Beni Mguild kleden zijn handgeweven door ambachtslieden in de regio Beni Mguild en zijn gemaakt van 100% schapenwol. Ze hebben vaak een handgemaakte uitstraling met lichte variaties in patronen en kleuren. Bij Rozenkelim.nl zorgen we ervoor dat alle kleden die we aanbieden authentiek zijn en rechtstreeks van de bron komen.

Beni Mguild kleden zijn delicate kunstwerken en vereisen speciale zorg:

  • Voor dagelijkse verzorging: Regelmatig stofzuigen met een zachte borstel om vuil en stof te verwijderen.

  • Voor vlekken: Behandel vlekken direct met een vochtige doek en milde zeep. Vermijd het gebruik van veel water.

  • Professionele reiniging: Voor een grondige schoonmaakbeurt is het aan te raden om een specialist te raadplegen die ervaring heeft met wol en handgeweven kleden.

Plaats je Beni Mguild kleed op een droge plek om schade door vocht te voorkomen. Het is ook een goed idee om een anti-slip mat te gebruiken als je het kleed op een gladde vloer legt, om verschuiven en slijtage te voorkomen. Zorg ervoor dat het kleed niet wordt blootgesteld aan direct zonlicht om verkleuring te voorkomen.

De maat van je Beni Mguild kleed hangt af van de grootte van de ruimte en je specifieke behoeften. Overweeg hoe je het kleed wilt gebruiken:

  • Onder een salontafel: Kies een groter kleed dat onder de meubels past.

  • Als accent: Een kleiner kleed kan dienen als een kleurrijk accent in een ruimte. Meet de beschikbare ruimte op en denk na over hoe het kleed in de ruimte zal passen.

Bij Rozenkelim.nl bieden we een diverse collectie Beni Mguild kleden die passen bij verschillende interieurstijlen. Denk na over de kleuren en patronen die het beste aansluiten bij jouw interieur. Als je hulp nodig hebt bij het maken van een keuze, kun je altijd contact met ons opnemen voor advies en aanbevelingen.

Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag verder.

{{ message }}